ALMÄNNA KÖPVILLKOR

ALLMÄNT


Dessa allmänna villkor gäller för dina köp på användning av, webbsidan www.svenska-hjaltar.se. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Svenska Hjältar, Ekstigen 1, 449 51 Alafors.
Genom att göra köp ifrån och använda denna webbsida förbinder du dig till dessa villkor. Vi ber dig därför att noga läsa igenom villkoren före användning av hemsidan. Vid köptillfället skickas köpvillkoren ut till det angivna e-postadress som du har uppgett i beställningen. 


Svenska Hjältar ingår inte under några som helst omständigheter avtal med minderåriga (under 18 år). Inte ens med målsmans godkännande.
När du handlar varor som är märkta med Polis, Väktare eller Ordningsvakt så skall du alltid skicka in en scannad bild på ett giltigt  tjänstelegitimation  eller på ett ordningsvaktsförordnade med ett giltigt id för att köpet skall godkännas.

BEKRÄFTELSE

När beställningen mottagits skickas en bekräftelse till den angivna email adressen. Därför är det viktigt att rätt email-adress anges vid beställning. Vidare är det rekommenderat att bekräftelsen sparas för att underlätta eventuell framtida kontakt med vår kundtjänst. Bekräftelsen utgör också som kvitto på genomfört köp.

BETALNING

Du kan välja att betala med bank- eller kreditkort eller genom faktura (administreras via Payson och gäller endast leveranser i Sverige. Svenska Hjältar hanterar inte själv några bank- eller kreditkortsuppgifter. Notera att Payson gör en kreditprövning och vid behov en kreditupplysning hos ett kreditupplysningsföretag. Kreditprövningar delas aldrig med en tredje part vilket betyder att de aldrig syns hos andra bolag som lånar ut pengar. På så sätt påverkar en kreditprövning aldrig kundens kreditvärdighet.

När Payson genomför en prövning kommer kunden att enligt lag få hem en kopia på upplysningen.

Vi innehar SSL-certifikat. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad.

BETALNING MED KORT

Betala med ditt bank- eller kreditkort säkert över nätet. Payson hanterar din betalning med säker kryptering och i linje med strikt bankstandard. Dina kortuppgifter skickas direkt till din bank och kan inte läsas eller kommas åt av någon annan än din bank. Det utgår inga extra kostnader för kortbetalningar. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade. Det innebär att de följer Payment Card Industry Data Security Standard.

BETALNING MED FAKTURA

När du väljer att betala via faktura kan du välja att betala såväl på dagen för beställningen som senare (upp till 14 dagar från datum för beställning). Vid betalning mot faktura måste du vara skriven på leveransadressen. Du har också möjlighet att dela upp din betalning. Allt görs i samarbete med Klarna. Det utgår inga extra kostnader för betalning via faktura, dock tillkommer extra kostnader vid utebliven eller betalning efter förfallodatum (påminnelseavgift och inkasso).

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

PERSONLIGA UPPGIFTER

När du handlar på vår webbsida så kommer vi att spara vissa av dina personuppgifter för att du ska kunna genomföra ditt köp. 
Svenska Hjältar behandlar all personlig information som konfidentiell och i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Du har rätten att begära tillgång till din data och om någon information är felaktig kan du kan få detta ändrat eller borttaget. Svenska Hjältar kan också använda cookies, till exempel för att förbättra din upplevelse av denna webbsida.

PRISER

Alla priser som du ser på Svenska Hjältar webbsida är inklusive moms. 
Länder som inte är med i EU är föremål för särskilda moms- och tullförpliktelser.

PRODUKTINFORMATION

Svenska Hjältar har rätten att ändra priser innan genomfört köp, ta extra kostnader och ändra produktinformation utan föregående meddelande därom. Produktbilder och annan information syftar till att återspegla produkten så mycket som möjligt. Vi förbehåller oss dock för eventuella fel som kan förekomma på sidan och kan inte garantera att alla bilder på ett fullt ut korrekt sätt återspeglar produktens rätta utseende. Bilderna ska endast ses som illustrationer. Bilders kvalitet kan också variera beroende på vilka färginställningar du har på datorn.

BESTÄLLNINGAR

Beställningar som görs i någon annans namn utan dennes samtycke kommer att anmälas till polisen. Detsamma gäller eventuella beställningar där 
Svenska Hjältar misstänker brott.

Svenska Hjältar förbehåller sig rätten att ändra eller korrigera priser på erlagda beställningar vid fall då angivet pris är uppenbart felaktigt.

EJ UTHÄMTAD PAKET
Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 199:-

AVBESTÄLLNINGAR

Konsument har avbeställningsskydd fram tills dess att det är uthämtat. Kan avbeställa efter utskick, tills dess att den är levererad eller på ombud. Därefter gäller ångerrätt om du önskar att returnera erhållen vara. En avbeställning är inte giltig förrän du har fått en bekräftelse på avbeställning via e-mail av 
Svenska Hjältar. Om en produkt inte längre säljs kommer Svenska Hjältar att kontakta konsumenten och meddela att varan inte kan levereras och erbjuda en ersättningsvara eller att konsumenten kan köpa varan någon annanstans alternativt att konsumenten häver köpet. 


ÅNGERÄTT

Kunden har alltid rätt att returnera en beställning inom 14 dagar från att de mottagit den. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Denna rätt gäller dock under förutsättning att produkten och dess förpackning är i oförändrat skick. Kunden har rätt att öppna och kontrollera varan. Om kunden önskar att utnyttja sin ångerrätt är det enklaste sättet att kontakta 
Svenska Hjältar här Kontakta oss eller skicka ett e-mail till info@svenskahjältar.

Väljer du att inte kontakta oss via kontaktformuläret räcker det att du informerar oss om ditt beslut att ångra din beställning innan ångerperioden är till ända genom att skicka ett klart och tydligt meddelande till oss om ditt beslut att utöva ångerrätten (t.ex. brev till Svenska Hjältar, Ekstigen 1, 449 51 Alafors. Glöm inte att ange ditt namn, adress, ordernummer eller personnummer.


Kostnaderna för att skicka tillbaka produkterna betalas av kunden. Ett paket som skickas tillbaka skall alltid innehålla ett spårnummer som skall kunna uppvisas vid bergäran. Om kunde ändå väljer att skickat tillbaka ett paket som brev(med frimärken) så ansvarar inte Svenska Hjältar AB för paketet.  Kunden skall då bevisa att paketet har skickats och att paketet inte har försvunnit på vägen. 


Kunden har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då Svenska Hjältar mottagit meddelandet. Kunden kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först.

På det belopp som ska återbetalas har Svenska Hjältar rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion.

 

*Skyddsvästar 

Det finns ingen ångerrätt eller bytesrätt på skyddsvästar då dessa har en viss livslängd på sitt skydd. Man daterar skyddsvästen med datum efter att man gjort en order.


LEVERANS

Svenska Hjältar levererar inom Sverige. Leveranstiden är cirka 7-14 arbetsdagar efter lagd beställning. Beställningar skickas med PostNord och det är kundens ansvar att korrekt leveransadress är ifylld.

Mindre försändelser skickas som brev eller varubrev, vilket oftast innebär leverans direkt i brevlådan. Får de inte plats hamnar de på närmsta ombud och aviseras via SMS eller brev paketet finns i ca 14 dagar hos ditt ombud innan det returneras. Större försändelser skickas med Mypack, vilket är en tjänst med full spårbarhet. 
Svenska Hjältar tar inga extra kostnader vid outlösta försändelser. 

Om Svenska Hjältar inte kan leverera inom avtalad tid ska konsumenten utan onödigt dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt, om det är möjligt. Kan Svenska Hjältar inte heller åtgärda felet inom skälig tid och leveranstid är av väsentlig betydelse, har du rätt att häva köpet. Detta gäller även specialbeställningar. Vi tänker på miljön och därför försöker vi jobba med så miljövänliga sätt och produkter. Vi skicka t ex inte med fraktsedel ”den hittar du på vår hemsida när du loggar in” Då vi  jobbar med olika leverantörer så packar vi inte om utan använder oss av samma emballage. Vi anser att detta är bara dålig för miljö. Det går ut mer material samt tid som kan använda på något annat.

GARANTI

Garantitiden gäller ett år från köpdatum. Garantin täcker tillverkningsfel på varan som sådan. För att få en order utbytt under denna garanti, vänligen använd vårt kontaktformulär Kontakta oss 
Som ämnesrubrik ange ”returnering av köp” och specificera namn, adress, ordernummer och en detaljerad beskrivning av den aktuella frågan i formuläret.

Andra delar än nu nämnda täcks inte av garantin.
Fel eller skada orsakad av olämplig användning eller vårdslöshet 
Fel eller skada orsakad av eld, vatten eller en naturkatastrof.
Naturliga estetiska förändringar som uppstått till följd av normal användning eller åldrande (mindre repor, ändring av färg på bandet, flagnande av knappen)
För det fall det inte framgår av garantin till armbandet var och när armbandet har inhandlats, eller om denna information har ändrats på garantin
Om garantin inte skickats med armbandet i samband med reklamationen/reparationen.
Den här garantin garanterar att du kan få fria reparationer/returer i enlighet med nu nämnda villkor och inom den tid som gäller för garantin. Garantin begränsar inte någon laglig rätt som gäller för dig som kund.

REKLAMATIONER

Det är viktigt att varan noggrant kollas vid mottagande. Om varan skadats under transport måste kunden rapportera detta så snart som möjligt till 
Svenska Hjältar. Detta gäller oavsett om det rör sig om en synlig skada eller inte. Eventuella reklamationer av varor ska göras till Svenska Hjältar kundtjänst Kontakta oss eller e-mail till info@svenska-hjaltar.se. Vid reklamation ska återbetalning ske inom skälig tid, utan onödigt dröjsmål.

Det går även att skriva ett brev till Svenska Hjältar, Ekstigen 1, 449 52 Alafors. Vänligen ange namn och ordernummer och kort förklaring till reklamationen och vi kommer att återkomma till dig inom kort med instruktioner om hur du ska gå tillväga för retur.

Felaktiga produkter som returneras till 
Svenska Hjältar ska alltid behandlas varsamt och som om de var felfria. När det gäller samtliga returer är det av stor vikt att produkten är förpackad så att den inte kan skadas under transporten. Om en viss produkt inte finns längre har kunden istället rätt till återbetalning.

Konsumenten skall ersättas för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen, tex bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

Kunden har tre års reklamationsrätt, dock ska kunden rapportera felet inom skälig tid. 
Svenska Hjältar följer konsumentverkets regler gällande reklamationer där 2 månader anses som skälig tid att informera om en skada.

Vid eventuell tvist följer 
Svenska Hjältar Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer (ARN).

Vidare har kunden även rätt att använda den 
europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning (ODR) Detta är en ny plattform som EU-kommissionen har lanserat där en missnöjd kund som köpt en vara eller tjänst inom EU kan ni istället för att gå till domstol använda sig av en EU-gemensam webbplats, ODR-plattform, för att få sin tvist prövad online. ODR står för ”Online Dispute Resolution”, vilket betyder tvistlösning över internet.

Allmänna reklamationsnämnden
Box174
10123 Stockholm
Tel:+46(0)8-50886000
Telefontider: Mån-ons 9-12, 13-15 Tors-fre 9-12
www.arn.se
För kontakt med Svenska Hjältar: info@svenska-hjaltar.se

FORCE MAJEURE

Svenska Hjältar ska undantas från skadeståndsansvar eller andra påföljder till följd av omständigheter bortom Svenska Hjältar kontroll. Som sådana omständigheter räknas statlig intervention, ny/ändrad lagstiftning, krig, bränder, översvämningar, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer eller att Svenska Hjältar eller dess samarbetspartners skulle vara utsatta för kriminell verksamhet.

ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL

Vår webbsida kan inkludera användargenererat innehåll från till exempel sociala medier. Svenska Hjältar gör inget anspråk på ägande av sådant innehåll (bilder, foton och videos m.m.) och tar inget juridiskt ansvar för det. För det fall du till exempel misstänker ett upphovsrättsintrång, eller intrång i annan rätt, eller av annan anledning skulle känna dig kränkt av innehåll som publicerats på webbsidan, vänligen kontakta vår kundservice Kontakta oss.

ÄGANDERÄTT

Alla produkter förblir Svenska Hjältar egendom tills full betalning är gjord.

BEDRÄGERI

Alla bedrägeriförsök rapporteras till polisen. Svenska Hjältar förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om någon misstanke till brott väcks.

TILLÄMPLIG LAG OCH JURISDIKTION

Svensk lag gäller för dessa villkor och din användning av denna webbsida. I den mån lag tillåter det ska svenska domstolar ha exklusiv jurisdiktion vad gäller någon tvist som uppstår med anledning av dessa villkor eller din användning av webbsidan, bortsett ifrån den mån Svenska Hjältar självmant väljer att vidta rättsliga åtgärder mot en kund/användare i dennes hemort. 

UPPSÄGNING

Svenska Hjältar förbehåller sig rätten att avsluta ditt konto och/eller din användning av webbsidan efter eget tycke. Till exempel om Svenska Hjältar misstänker att du har brutit mot dessa allmänna villkor. Sådan uppsägning kan göras utan föregående meddelande därom. 

ÄNDRINGAR

Svenska Hjältar kan komma att se över dessa allmänna villkor. Varje gång du köper en vara av 
Svenska Hjältar så kommer de vid var tid gällande villkoren vara tillämpliga på kontraktet mellan dig och Svenska Hjältar